Årets Demoartister!
Trondheim Calling er en av få festivaler i landet som vier hele sitt program til ny norsk musikk. Hvert år tilbys unge og uetablerte artister om å søke som demoartist og nå er juryens utvalgte klare!
Vi er stolte og supergira av å kunne presentere de 19 artistene vi har mest tro på i 2019! De 19 utvalgte utgjør artister fra alle landsdeler som utmerker seg i sine sjangere. Artistene får i vinter vise seg fram for norsk og internasjonal musikkbransje, i tillegg til flere tusen publikummere under Trondheim Calling 2019.
«Trondheim Calling handler om å feire ny musikk og å fronte morgendagens artister. Det er ingenting som er bedre for oss enn å se hvor mye bra musikk som lages hvert år rundt omkring i Norge, og vi gleder oss over å få være med på å dytte disse så mange spennende artister opp i lyset.» Bookingsjef, Markus Sletten
Skyhøyt nivå blant de unge lovende
Det har både vært rekordmange påmeldinger og juryen kan melde om at det aldri har vært så mange sterke søkere på ett og samme år.
Tidligere år har artister som Pom Poko, Highasakite, Rytmeklubben, Bendik, Broen, The Fjords og Amanda Tenfjord fått stort utbytte av å spille som demoartist på et tidlig stadie i karrieren.
Blant juryens utvalgte fra Trøndelag finner vi flere spennende prosjekter som kan bli det neste store. Indie/Elektronika-bandet Catnip Cloud ble nylig kåret til Ukas Urørt, og slapp sin første EP i høst. Liker du Tame Impala bør du se disse. 18 år gamle Adrees er kanskje best kjent for sin tid på The Stream, men har nå utviklet seg til å bli en av landets mest spennende pop-artister. Han har nylig signet med Universal, og kan fort bli det nye store! En annen spennende overraskelse blant demoartistene er Hey Gloria, som NRK P3 har lagt sin elsk på, og sammenlignet med Velvet Underground.
Trondheim Calling Accelerator
Demoartistene som er bosatt i Trøndelag får også tilbud om å delta på Trondheim Calling Accelerator som er en samlings mentorhjelp hvor artistene får hjelp til alt fra utvikling av sceneutrykk til å legge en strategi for egen musikkarriere. Opplegget har fått 3-årig støtte av Kreativt Norge og bruker metoder mye brukt av teknologinæringen hvor oppstarts-bedrifter får hjelp av etablerte bedrifter for å utvikle sitt produkt med mål om å finne rette samarbeidspartnere og nå ut til et større publikum.
«Med Accelerator-programmet vil vi hjelpe demoartistene å ta de riktige retningene, valgene og legge langsiktige strategier som en grunnmur for veien videre inn i karrieren.» Prosjektleder, Vibeke Hay Wold
Se demoartistene live fredag 9. november
Fredag 9. november inviterer Trondheim Calling og Byscenen til årets mest spennende konsertkveld, der vi presenterer Lyden av 2019 hvor alle de trønderske demoartistene blir invitert til å spille. Konsertkvelden er gratis for publikum – førstemann til døra!
Dette er Lyden av 2019:
Adrees aka Andreas Estenstad er 18 år gammel og kommer fra Trondheim. Han begynte å spille gitar allerede som femåring, så når han tar frem gitaren for å spille en låt, ligger det mange år med øving bak fremføringen. Han gjorde seg godt bemerket da ha deltok i TV2-suksessen The Stream, høsten 2016, som også sikret ham platekontrakt med Universal Music.
Siden da har Adrees rukket å slippe en rekke singler, og streamet over 2 millioner i Spotify. Blant disse er «Stinkin’ Rich», som Adrees gjorde i studio med Jesper Borgen, Magnus Bertelsen og Tommy La Verdi, «River» produsert av Jens Siverstedt og skrevet av Jens Siverstedt, Jonas Wallin og Astrid S, og «Breakup» som Adrees har skrevet sammen med Filip Lindfors.
Det siste året har vært hektisk for Adrees, med signering av management-avtale, samt en rekke turer over Atlanteren til LA, og til Stockholm hvor han har spilt inn en haug med nye låter. For tiden studerer Adrees ved musikkskolen Lillehammer Institute of Music Production & Industries (LIMPI), og det ventes ny musikk fra dette unge supertalentet i nærmeste fremtid!
Anna Kajander er Nord-Norges nye, kraftfulle stemme. I sommer slapp 23-åringen fra Kabelvåg i Lofoten sin debutsingel «Sabla Fin», som lå på NRK P1 sin spilleliste i ti uker, havnet på toppen av Spotify sin Norway Viral 50-liste, og fikk førpremiere hos Ruben på NRK P3.
Etter å ha spilt flerfoldige konserter på klubber og festivaler og bodd i Buenos Aires og København, flyttet hun i 2018 til Oslo for å for alvor jobbe med musikken. Det merkes at hun har jobbet hardt med musikken, hun treffer oss midt i hjertet med sin smellvakre, alternative popmusikk og åpne tekster - og det er noe du kommer til å fortsette å høre i nær framtid.
Catnip Cloud er soloprosjektet til Trondheimsstudenten Kjartan Thorkildsen. Sammen med sitt live-band spiller han indie-elektronika med hint til Tame Impala og Washed Out. Urørt-redaksjonen har flittig anbefalt fire av hans låter og han ble nylig kåret til ukas Urørt. Tidligere i år fikk han lovord fra uventet hold, da YouTube-kanalen "MrSuicideSheep" postet låta "Places" til sine 10 millioner følgere og skrev: "I feel like I'm floating on a cloud and there's all these cute animals flying around me".
I August 2018 slapp han sin selvproduserte EP ”Magical Stones and Signs from Above” og ser fram til å dele denne musikken live med oss på Trondheim Calling!
COMBOS kom til etter en rekke tilfeldige hendelser som til slutt dannet et knallsterkt nytt tilskudd til den allerede famøse Trondheims-scenen. Kombinasjonen av gitarist og låtskriver Thomas Antonsens riff og arrangementer, Andreas Kjøl Bergs eminente kreativitet bak trommesettet, og superhelt-frontfigur Axel Møller Olsens nevrotiske og apatiske tekster om alt og ingenting, skaper bandets unike sound som sklir rett inn i 2019.
COMBOS serverer energisk, rett frem, in-your-face rock i en popete og catchy drakt, med hint av referanser til flere tiårs særegenheter. De musikalske inspirasjonene, i god kombinasjon med bandets helt egne sound, fusjoneres til et nytt og fremtidig musikalsk uttrykk, nemlig lyden av 2019.
earth moon transit lager jordnære låter, kjørt gjennom en kassettspiller i den glade melankoliens navn. Live forsvinner kassettbåndet og trommemaskinene, og erstattes med en dynamisk besetning med musikere fra både jazzlinja i Trondheim og et bortgjemt kråkeslott på Møllenberg. Fengende drømmepop avløses av hypnotiske, drivende partier; à la Duster, Phil Elverum og Neu!.
Bandet har til tross for sin korte levetid funnet sin nisje, og rukket å bli spilt på NRK P3. Slipp av første EP forventes januar 2019, på eget plateselskap.
Elida Høgalmen lager sårbar, ærlig og melankolsk musikk. I sentrum står Elidas unike vokal, og hennes tekstunivers om nære relasjoner mellom mennesker - og hvor fort disse kan forsvinne. Sammen med bandet sitt, presenterer hun melankolsk stemningsmusikk gjennom klangfull vokal, svevende gitarer, orgel og dissonerende vokalloops. I det fjerne kan man høre elementer som vitner om inspirasjon fra både folkemusikk, jazz og sakral musikk.
Før sin første EP har hun rukket å gjøre seg bemerket blant kvalitetssikrede konsertarrangører. Til tross for bare tre singler, hvor blant annet «Winter Sun» fikk sin verdenspremiere hos anerkjente Line of Best Fit, fikk hun også mulighet til å konkurrere om en gjev plass på det offisielle programmet til Øyafestivalen i 2017. Hennes siste singel, «Strangers», ble markert på kredible Perfect Sounds Forevers #7 festival, hvor hun varmet opp for Pitchfork-favoritten Aldous Harding (NZ/4AD) på Landmark i Bergen.
Fredag 12. oktober slipper hun sin debut-EP “Past” på Tik Records.
Hey Gloria er en del av den alternative rock-scenen i Trondheim. Bandet har skapt sitt eget støyunivers med innslag av industriell og avantgardistisk rock 'n roll. Tidligere i år har de blant annet varmet opp for Valkyrien og spilt på KlubbØya. Nå er de aktuelle med sin nyeste singel "Jag Vill Ha Dig" og spiller for tiden inn musikk i Kysten studio som kommer ut tidlig 2019.
Hey Gloria har fått til den samme vibben som Velvet Underground var helt rå på! Rett fram nydelig! Mer av dette, vær så snill Hey Gloria!
-NRK P3.
Jonas Ledang har de siste årene gjort seg bemerket med sin særegne stemme, bråkete gitar og kunsten å sy en låt sammen slik man gjorde det før i tida. Amerikansk folktradisjon, california-rock og norsk pop møtes i skjønn forening i hans låtunivers.
Den trondheimsbaserte låtskriveren og musikeren tar opp arven fra storheter som Tom Petty og Neil Young, alltid med låten i fokus og aldri for polert. Ved å blande de eldre inspirasjonskildene med mer moderne lyder og hooks er han godt på vei til å skape sitt eget unike uttrykk i veiskille mellom det nostalgiske og det nyskapende.
Debut-EP'en Heart of a Young Man kom i 2016 og så langt i 2018 har han sluppet 3 nye singler (Forever's Gone, Lost In The Haze og You Can't Have Me) som alle har fått god rotasjon på både norsk og amerikansk radio. En ny EP ferdigstilles i disse dager i Øra Studio og kommer i 2019.

Jouska
(Oslo)
Sjanger: Elektronika / Pop
Jouska er en produsent-duo bestående av Marit Othilie Thorvik og Hans Olav Settem. Debut-EPen "Frog Fiction" ble sluppet like før sommeren, med påfølgende Ukas Urørt-utnevning og hyppig rotasjon av låta "Conversations" på Nrk P3.
Lavbudsjetts-elektropop-prosjektet har bare spilt et lite knippe konserter, blant annet på Vill Vill Vest i Bergen, hvor de ble bejublet av Bergens Tidende for å bedrive musikalsk kunst. Stryke- og blåseinstrumenter, tungt live-prosessert vokal og haugevis med blinkende LED er noen stikkord for live-versjonen av Jouska.
Kalandra er ledet av tre musikere med en delt lidenskap for det særegne. Sammen vever de intrikate melodier inn i et forlokkende og frigjørende lydbilde med en unik miks av nordisk folk, popmusikkens hooks og det experimentelle. Bandet har varmet opp for artister som Eivør, Wardruna og Gåte blant annet, og med sine teatralske liveopptredener forhekser Kalandra sine lyttere og tar dem med inn i trolsk univers.
Med oppvarmingskonsert på Storås for Gåte og Wardruna, og turné gjennom England og Russland har 2018 vært et spennende år for bandet. Deres to siste singler har resultert i jevnlig spilling på P3, P1, Ordentlig radio, BBC Merseyside og Urørt hvor Nina Gjertsen kalte det for “noe av det mest behagelige hun har hørt i år”. P3-Ruben lot seg til og med inspirerte til dikt-høytopplesning i beste sendetid!
I høst spiller Kalandra på Sørveiv, og mange spennende låter ligger klare før de kommer opp til oss under Trondheim Calling 2019!
Med intense gitarriff, melodisk bassing og pulserende trommer har Kings Of The Valley skapt et uttrykk som svinger innom god gammel progrock, psykedelisk rock og stoner-rock. Musikken er knyttet sammen av et eget særpreg, hvor tre musikere med ulike musikalske røtter er blitt knyttet sammen.
Den 1. September 2017 debuterte Kings of the Valley med sin første utgivelse som de ga ut gjennom det trondheimsbaserte plateselskapet Brygga Records, som de også har signert platekontrakt med. Så langt er den kritikerroste EP’en blitt anbefalt to ganger av NRK P3 Urørt, og låta «Wake Up» er blitt brukt i NRK-serien «Unge Lovende». Bandet ble også kåret som vinnere av juryprisen til Bandwagon Norge 2018.
Kings of the Valley jobber for tida med et splitter nytt fullengders album som vil bli utgitt i løpet av våren 2019.
Mall Girl er et nytt og ungt Oslo-band som etter kort tid har etablert seg som ett av de mest spennende og lovende bandene på vei inn i den norske pop-scenen. Musikken byr på en stor blanding av dansbar indie/rock, pop, 80-talls discofunk og gladpunk, og har gjennom sitt konseptuelle image og sine energiske liveshow klart å skape stor interesse.
Bandet inneholder en klassisk rockeband-besetning med gitar (Iver Armand Tandsether), bass (Eskild Myrvoll), vokal (Bethany Forseth) og trommer (Veslemøy Narvesen), men har til tross for dette et komplekst og spennende lydbilde som dras i forskjellige retninger basert på de ulike medlemmenes personlige referanser.
Bandet har blitt sammenliknet med band som Pom Poko og Broen, og har i løpet av 2018 fått spille på Øyafestivalen, Livestock, Musikkfest, Serendip, Novafest og Kunstkræsj og Oslo jazzfestival.
I slutten av April gav Mall Girl ut sin første singel “Slay Queen” via p3 Urørt, og ble umiddelbart anbefalt av Urørt-panelet. I september skal singelen gis ut gjennom Brilliance Records, før bandet skal i studio for å starte arbeidet med å spille inn sin debut-EP.
Nauuda er Jakob Eines (19) og Alex-André Aanonsen (18), en produsentduo fra Arendal som har produsert musikk siden 2014. I løpet av de siste 4 årene har de jobbet med å finne sin egen sound, og har produsert alt fra hip-hop til house. Musikken legges kontinuerlig ut på soundcloud, hvor duoen har en fanskare med eksponentiell vekst! Deres siste singel ble plukket opp av BBC Radio 1, FluxFM, DJ MAG og XLR8R, og tidligere i år signerte de management-avtale med Brilliance.
Nising lager lekende og drømmende folk i korte, elegante og ekspressive stykker. Med en rastløs og leken tilnærming til låtskriving varierer uttrykket fra varme og intime folk-sanger til store og fargerike lydlandskaper.
Hans selv-regisserte musikkvideo "Kalimba" ble nominert til årets beste musikkvideo ved Bergen International Filmfestival i 2017. Nising jobber for tiden med debut-albumet som skal bli utgitt i 2019.
Opp av trip hopens utidige grav stiger Trondheims-baserte OMA DESALA, et musikalsk kollektiv som trives best i skjæringspunktet mellom innrøyka beats, cinematisk mørke og dystopisk lyrikk. Selv om medlemmene har lang fartstid fra blant annet Barren Womb, Helgeland 8-Bit Squad og Dekstra Large, er dette for relativt upløyd mark å regne.
Debutalbum ventes våren 2019 på Stundom Records og de spiller sin første konsert på Trondheim Calling 2019!
Idéen om samū ble skapt en sen kveld for fem år siden, i en av Oslos sjarmerende bygårder av Trine Hansen og Sander E. Nordahl. Tanken var i utgangspunktet å drive med eksperimentell musikk, men med tiden ble Trine og Sander klare over at det var klassiske poplåter de ønsket å skape. Det som startet som en duo med et knippe enkle låt-skisser har i dag utvidet seg til en fullt band med et bibliotek av poplåter. samü har spilt konserter rundt omkring på landets scener, bl.a. på Parkteaterets “Sunday Digestive” i 2017 og KlubbØya-konserten på Kampen Bistro i 2018.
To av pop-perlene ble i 2016 gitt ut som singler på det Trondheimsbaserte plateselskapet NO FOREVERS, og høstet gode tilbakemeldinger. Begge låtene har blitt anbefalt av URØRT-redaksjonen og “How it Works” har gått på rundgang på NRK Troms i to år. Ryktene sier at låta fortsatt ruller og går på radioen i det store nord.
Musikalsk har samū mye å takke 60- og 70-tallets klassiske popmusikk for, men de har imidlertid ikke glemt sine eksperimentelle røtter og overrasker stadig. Musikken preges av organiske trommer, drivende bass, vågal gitar og varme synther og sender blunk til band som The Beatles, Amason, Kate Bush, Angel Olsen og Connan Mockasin. På toppen av det hele finner du en ambivalent, naiv og røff vokal.
For tiden jobber samū med sitt debutalbum som skal gis ut på nyåret før de i besøker oss på Trondheim Calling!
Det er ikke mange norske artister som kan snakke om sosialt utenforskap, og personlige traumer, og samtidig bevare positiv energi og et optimistisk syn på fremtiden. Sara & Arash gjør nettopp det. Sosial stigma, Arash sin kreftsyke kjæreste og deres oppvekst som nordmenn med iransk opphav, er kimen til en historie som mange kan relatere seg til og finne håp i. Som søsken har de en nærhet til hverandres utfordringer, og skriver seg til en felles front mot depresjon og fortapelse.
I 2017 og 2018 ga de ut to ambisiøse musikkvideoer og fire singler som bygget opp til «Smiler Tårer», en mixtape som virkelig har brakt Sara & Arash inn i søkelyset. Slippet av mixtapen ble feiret med en utsolgt konsert på Revolver i Oslo, og duoen gjorde i august flere stappfulle konserter under Klubbdagen til Øyafestivalen i august.
Nå gleder vi oss til Sara & Arash spiller på Trondheim Calling 2019!
Trondheim Calling handler om å feire ny norsk musikk, og med demoportalen vår åpner vi opp mulighetene for at band og artister som så vidt har kommet seg ut av øvingslokalet skal få muligheten til å vise frem sitt unike talent på grunnlag av demoer som sendes inn. Hvert år håper vi på at det skal dukke opp noe helt nytt i søknadsbunken som gir samtlige jurymedlemmer bakoversveis til tross for at merittene er få og innspilt materiale er rått. I år var det Vegard og Iver, med det mindre høytidelige bandnavnet Vegard og Ivar-band som stakk seg ut. Ja, bandet heter Vegard og Ivar-band til tross for at fyren heter Iver.
«(She was) Dancing On The Sofa» er navnet på låten som smeltet våre hjerter, og dette er hva Vegard og Ivar-band har å si om seg selv:
Vegard og Iver(vi) har vært venner siden videregående. Vi har alltid hatt det trivelig i lag, både på fest, i danseband og på øvingsrommet. Vi startet som en live tromme- og gitar-duo, men har nylig begynt å spille inn låtene. En dag spurte vi vår venn Christian om han ville komme og synge litt. Det ble helt krem, så vi tenker å fortsette med det. Planen videre er å lage masse musikk, og begynne å spille ute fortest mulig. Vi har samlet et gøtt band, og gleder oss til å ta fatt.
Trondheimsbaserte Wingsuits har tidligere spilt en rekke fullstappa konserter i Trondheim siden oppstarten i 2015. Høsten 2017 slapp bandet sin første EP og har i løpet av det siste året turnert spredt utover hele Norges land. Sjangermessig ligger de et sted innenfor indiepop og rock, og leverer fengende, allsidige låter med deilige gitar-riffs.
I sommer slapp de sin nye singel «Walk With Fire» og gleder de seg nå til å vise seg fra sin beste side på Trondheim Calling 2019.