5 nye til konferanseprogrammet

5 nye til konferanseprogrammet
Vi skal snakke om det skandinaviske festivalmarkedet, BBC Radio og Iceland Airwaves deltar på Norway Calling, vi går i dybden på psykisk helse i bransjen, og ser nærmere på musikerhelse og arrangørhelse, Guro Kleveland fra Ballade vil intervjue Kristin Danielsen i Kulturrådet og vi ser nærmere på hvordan vi kan bygge internasjonale team når artister skal satse i utlandet.
Kun en uke til prisen på hotellpakker og delegatpass stiger
husk å bestill delegatpass eller hotellpakke nå før 16.desember kl.12:00 og spar 25%
Kjøp delegatpass til kun 1490,- (+avg.) og hotellpakker fra 3050,-.
Scandinavian festival marked in change?
No shy of European trends, Scandinavia has been on the forefront on the amount of festivals pr capita for many years. Recent years has we have seen both a growth in new festivals, festivals growing in attendees and companies branching out running multiple festivals.
Øyafestivalen has been sold to the American investment-company Superstruckt, Tons Of Rock has been sold to Live Nation Norway and Palmesus partly sold to Lund Gruppen who is one of the biggest amusement park companies in Norway.
Is this just the beginning, are we on the verge on big changes in the marked also in Scandinavia?
How does the increased European demand for headliners affect the Scandinavian festival programs?
Is the marked becoming too dense and risky? Will it be hard for independent festivals to survive in the future?
Panel:
Martin Nielsen (Live Nation)
Synnøve Sandnes (Momentium)
Arnt Ivar Naustdal (Malakoff Rockfestival)
Jesper Thisgaard (SPOT Festival)
Moderator:
Shira Pinson (The Economist)
Norway Calling lyttepanel
Norway Calling er et eksportprogram hvor 5 håndplukkede artister med representasjon i Norge får en unik mulighet til å vise seg frem for internasjonal musikkbransje. Mye inspirert av metoder fra tech-verden går artistene gjennom en løype hvor de i tillegg til å spille på festivalen også skal tilnærme seg de internasjonale på andre vis.
Årets artister er Combos (Trondheim), LÜT (Tromsø), Kamara (Bergen/Oslo), SKAAR (Stord) og Safario (Oslo)
Lyttepanelet vil her lytte til låter fra alle 5 artister og gi tilbakemeldinger med publikum i salen. Dette er en unik mulighet for artister og andre i platebransjen å lære om noe om hva en internasjonal musikkbransje ser etter i en ny låt.
Panel:
Mel Lewis (BBC Radio 1)
Sindri Ástmarsson (Iceland Airwaves)
Alexander Kralisch (Four Artists)
Holger Luckas (Radio Eins)
Sandra Gern (egoFM)
Moderator:
Kristoffer Lo
Psykisk helse i musikkbransjen
Det siste året har det vært et stort fokus på psykisk helse i musikkbransjen. Det er tydelig kommet frem gjennom samtale, rapporter og forskning at musikkfeltet er utsatt når det kommer til psykisk helse.
Musikerhelse
Jonas Vaag er en av Norges fremste forskere på musikerhelse. Han har de siste årene spesialisert seg på psykisk helse hos utøvende musikere og har også fulgt arbeidet som gjøres på feltet i musikkbransjen nøye. Vi har sett han flere ganger i løpet av året i diverse panel og samtaler, nå lar vi Jonas presentere sin forskning uavbrutt.
Foredragsholder: Jonas Vaag
Arrangørhelse
Thomas Digervold og Emma Lindhult har bred erfaring fra festival- og konsertfeltet og har jobbet sammen på studethuset Driv i Tromsø i flere år. De skal sammen snakke fra egne erfaringer og drøfte utfordringene som ligger i arrangørfeltet rundt utbrenthet, ildsjeler og frivillige.
Panel:
Thomas Digervold
Emma Lindhult
Hva gjør vi med psykisk helse?
På Trondheim Calling i 2019 begynte vi en samtale hvor vi prøvde å oppsummer utfordringer og løsninger og diskuter hvilke tiltak vi kan og bør se på for å bedre situasjonen. Dette markerte starten på et nasjonalt samarbeid om temaet bestående av flere organisasjoner i norsk musikkliv. I år fortsetter vi samtalen som vi begynte for et år siden og prøver å få et innblikk i hvordan feltet har gått frem i arbeidet med psykisk helse.
Panel:
Martha Lyse
Christine Thomassen
Moderator: Stein Mortensholm
En samtale med Kristin Danielsen (Kulturrådet)
Norsk Kulturråd har en definerende rolle for norsk kulturliv og skal stimulere samtidens mangfoldige kunst- og kulturuttrykk og bidra til at kunst og kultur skapes, bevares, dokumenteres og gjøres tilgjengelig for flest mulig. – Ingen enkel oppgave.
Kristin Danielsen er direktør i Kulturrådet og skal passe på at denne oppgaven til en hver tid løses best mulig. Dette gjennom varierende politisk vind og i et felt som ikke er redd for å praktisere sin ytringsfrihet.
Gjennom denne samtalen skal moderator Guro Kleveland fra Ballade og Kristin Danielsen ta oss med inn i en dag på jobb på Kulturrådet og diskutere Kulturrådets satsningsområdet, fremtid og styringsprinsipper som «armlengdes avstand-prinsippet».
Session: Building International Teams
Presenteres i samarbeid med Music Norway og de regionale kompetansesentrene for musikk
Det kreves et stort team for å satse på en artist internasjonalt og det er naturlig å bygge ut teamet også utenfor Norges grenser. Hvordan går du frem for å selg inn dette samarbeidet med utenlandske aktører? Hva skal til for at et utenlandsk plateselskap eller bookingbyrå får troen på en norsk artist?
Denne programposten er skreddersydd for deg som jobber med artister med internasjonale ambisjoner. I denne seansen invitere vi til en rundbordsamtale hvor du kan prate med og få råd av både norske aktører som har lyktes stort med å bygge internasjonale team rundt sine artister og noen internasjonale aktører som blant annet jobber med norsk musikk.
Session er en del av et nasjonalt samarbeid mellom Music Norway og de regionale kompetansesentrene; Brak, Tempo, STAR, SØRF, MØST ØKS, KOFOR, sammen med programmene Mentor og Master.
Workshopen krever forhåndspåmelding. Påmeldingsskjema kommer i januar.
Panel:
Glenn Larsen (Indianer Management & PR)
Michael Morley (Lucky Numbers)
Beth Morton (United Talent)
Matt Hanner (ATC Live)
Moderator: Jørgen Avsnes
Norway Calling Pitch Session
Norway Calling er et eksportprogram hvor 5 håndplukkede artister med representasjon i Norge får en unik mulighet til å vise seg frem for internasjonal musikkbransje. Mye inspirert av metoder fra tech-verden går artistene gjennom en løype hvor de i tillegg til å spille på festivalen også skal tilnærme seg de internasjonale på andre vis.
I denne seansen skal alle artistene gjøre en 3-minutters pitch fremfor alle internasjonale delegatene. Seansen er også åpen for alle som er på konferansen. Her er det ikke lov å sende manageren sin eller spille en låt, men ellers er det stor takhøyde for kreative presentasjoner.
Etter pitchen får alle artistene også mulighet til å møte de internasjonale delegatene i en-til-en-møter og de internasjonale delegatene bestemmer seg så for to artister hver som de skal se og gi feedback til i etterkant av festivalen.
Introduksjon av:
Kristoffer Lo
Deltagende artister:
Combos (Trondheim)
LÜT (Tromsø)
Kamara (Bergen/Oslo)
SKAAR (Stord)
Safario (Oslo)